Druga osnovna škola na manifestaciji „Selam, ya Resulallah“

Datum objave: 25.12.17 Objavio: admin

U srijedu, 13. decembra u Velikoj sali Gazi Husrev-begove biblioteke upriličen je sadržaj pod naslovom “Mladi o Poslaniku”. Program su izveli učenici osnovnih i srednjih škola sa područja Kantona Sarajevo, a isti su pripremili u saradnji sa nastavnicima i profesorima islamske vjeronauke. U pitanju je sadržaj koji se već tradicionalno organizuje svake godine u okviru manifestacije MIZ Sarajevo Dani o Allahovom Poslaniku “Selam, ya Resulallah”, koju sa učenicima pripremaju Aktivi nastavnika i profesora islamske vjeronuake osnovnih i srednjih škola u Kantonu Sarajevu.
Ispred „Druge osnovne škole“ publici se predstavila sekcija Hora ilahija i kasida, koju predvodi nastavnica Erdina Ramić, sa ilahijom Ruža džennetska.
Programu su prisustvovali direktori i nastavnici, a djeca cu kroz razne tačke pokazala svoju ljubav i znanje o Poslaniku, s.a.v.s., ali i vještine u pjevanju, glumi i recitalu. Prepoznao je to i muftija sarajevski dr. Enes Ljevaković koji je čestitao mladima na pripremljenom programu.
Nakon programa učenika osnovnih škola, svoj doprinos i ljubav prema Muhammedu a.s. pokazali su i polaznici srednjih škola Kantona Sarajevo. Ovom programu prisustvovao je također veliki broj direktora, nastavnika i vjeroučitelja srednjih škola.
Na kraju programa prisutnima se obratio glavni imam Medžlisa islamske zajednice Sarajevo dr. Ferid ef. Dautović koji se zahvalio učenicima i profesorima na ovom programu kojim na poseban način doprinose i obogaćuju ovu tradiocinalnu Manifestaciju MIZ Sarajevo.
Ovim programima je prisustvovao i veliki broj gostiju, a podršku ovom projektu svojim prisustvom su dali i prof. dr. Nezir Halilović, šef odjela za vjeronauku Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice i gđa Mina Pleh, stručni savjetnik za vjeronauku pri Prosvjetno-pedagoškom zavodu Kantona Sarajevo.

FOTOGALERIJA