Takmičenje u upozoravanju na mine

Datum objave: 4.12.18 Objavio: admin

Dana, 08.11.2011. godine održano je XXII Općinsko  takmičenje iz „Upozoravanje na opasnost od mina“ u Prvoj osnovnoj školi, na kojem je naša škola zauzela 1. mjestoIspred „Druge osnovne škole“ učešće su zauzele vrijedne učenice Salihović Nejra, Barac Hana i Kokić Sara osvojivši maksimalnih 17 bodova, a učenice je predvodila nastavnica Sanela Skenderi. Ovim odličnim uspjehom naša ekipa plasirala se na 22. Kantonalno takmičenje koje je održano 17.11.2018.g. godine u JU OŠ “Malta” Sarajevo. Kantonalno takmičenje organizirali su Crveni križ Kantona Sarajevo u saradnji sa Ministarstvom za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo i Prosvjetno-pedagoškim zavodom Kantona Sarajevo.

Takmičenje se sastojalo od pet grupa zadataka: „Usmeni odgovori“, „Slagalica“, „Pantomima“, „Anagram“ i „Ispravi netačne rečenice“.

Na ovom nivou takmičenja naša ekipa u sastavu zauzela je 5. mjesto zajedno sa JU OŠ “Zajko Delić” i JU OŠ “Hašim Spahić”. Našim učenicama i nastavnici Saneli upućujemo iskrene čestitke i zahvaljujemo se na ovako uspješnom predstavljanju naše „Druge osnovne škole“!

FOTOGALERIJA