Donacija skijaške opreme za nastavak realizacije projekta Škola skijanja

Datum objave: 26.12.18 Objavio: admin

Decembarske prve pahuljice donijele su najmlađima mnogo radosti i igre, ali su nas podsjetile da se bliži i nastavak Škole skijanja za učenike šestih razreda. S tim u vezi želimo istaći da naša škola ove godine dočekuje nastavak Škole skijanja spremnija i opremljenija nego prethodne godine.Zasluge za to pripadaju Općini Ilidža i Ministarstvu obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo. Naglašavamo da je Općina Ilidža izdvojila sredstva iz budžeta Općine i donirala sportsku opremu svim ilidžanskim osnovnim školama. Tom donacijom i naša škola je dobila još šest pari pancerica. Treba dodati da je i Ministarstvo obrazovanja, nauke i mladih u okviru druge faze realizacije projekta Škola skijanja našoj školi obezbijedilo 21 par skija i štapova i 10 nosača za skije. Škola sada raspolaže sa ukupno šest pari pancerica, 30 pari skija i štapova i deset nosača za skije.

Želimo se ispred „Druge osnovne škole“ od srca zahvaliti Općini Ilidža što je podržala rad Ministarstva i izdvojila sredstva za nabavku sportske opreme koja će nam mnogo koristiti i olakšati realizaciju Škole skijanja u drugom polugodištu ove školske godine!

Također se zahvaljujemo i Ministarstvu obrazovanja, nauke i mladih što edukativnim projektima i materijalnom podrškom doprinosi našem boljem i kvalitetnijem obrazovanju!

FOTOGALERIJA