Svečana akademija povodom obilježavanja 60 godina postojanja Izviđačkog odreda Igman 92.

Datum objave: 27.12.18 Objavio: admin

U petak, 21.12.2018. godine u Multimedijalnoj sali „Druge osnovne škole“ održana je Svečana akademija povodom obilježavanja šestdesete godišnjice postojanja Izviđačkog odreda Igman 92.Nakon uvodnog obraćanja prikazan je dokumentarni film koji je rezimirao historijat događaja i aktivnosti odreda od davne 1958. do danas. Prisutni su se prisjetili i članova koji više nisu sa nama, a potom su, na osnovu usvojenih znanja i vještina za proteklu godinu, uručeni letovi, zvijezde i krinovi zaslužnim mladim izviđačima, od kojih je veliki broj učenika „Druge osnovne škole“.

Program je obogaćen i prikladnim izviđačkim muzičkim numerama koje su izvodili mladi članovi ovog odreda. Potom su uručena priznanja predstavnicima Općine i direktoru „Druge osnovne škole“, Almiru Ćeski, kao i ostalim subjektima koji prate i podržavaju rad Izviđačkog pokreta Igman 92. Najavljena je i izgradnja izviđačkog doma u skorijoj budućnosti.

Po završetku programa, prisutni su se mogli osvježiti zakuskom i pogledati izložbu priznanja i trofeja Izviđačkog odreda Igman 92.

FOTOGALERIJA