Atletski kup za srednje i osnovne škole Kantona Sarajevo

Datum objave: 5.12.18 Objavio: admin

Atletski kup za srednje i osnovne škole Kantona Sarajevo jedan je od najmasovnijih školiskih sportskih takmičenja u Sarajevu. Ove godine isti se održava po prvi put na atletskoj stazi u Centru Safet Zajko pod tehničkom organizacijom Atletskog kluba Novi Grad Sarajevo.

Atletika je bazični sport koji je uvijek bio i koji će uvijek biti jedan od najkorisnijih sportova za razvoj  osnovnih kinezioloških kretnji kod djece i omladine. Svjesni ove činjenice i važnosti zastupljenosti atletike među učenicima i učenicama osnovnih i srednjih škola, Ministarstvio kulture i sporta Kantona Sarajevo finansira ovaj projekat, a organizaciju i sprovođenje realiziraju Atletski savez Kantona Sarajevo i AK Novi Grad Sarajevo.

Takmičarski program je sačinjen od sprinterskih, bacačkih, skakačkih, srednjoprugaških i štafetnih disciplina kao što su 60m, 300m, 600m, 1000m, bacanje kugle, skok u dalj i 4x100m.

Pojedinačni rezultati naših učenika:

Irhad Hujdur, trčanje do 1000 m – I mjesto

Haris Islamović, bacanje kugle  – III mjesto

Irma Dervišević, trčanje do 300 m – II mjesto

Ajla Fakić, bacanje kugle – III mjesto

Ekipni plasman na nivou općine Ilidža: naša škola je zauzela 3. mjesto. Učenici su bili u pratnji nastavnika: Mr.sci Emil Kalić

Po završetku manifestacije dodijeljene su diplome za pobjednike u svim disciplinama i pehar za ekipni rezultat.

Nakon završenih svih općinskih takmičenja za osnovne i srednje škole, na finale je prošlo po osam najboljih u svim disciplinama, a među njima je i naša škola. Finale se održalo 17.10.2018., na atletskoj stazi u Centru Safet Zajko pod tehničkom organizacijom Atletskog kluba Novi Grad Sarajevo.

Učenici naše škole su postigli sljedeće rezultate po disciplinama:

Irhad Hujdur, trčanje do 1000 m – V mjesto

Irma Dervišević, trčanje do 300 m – III mjesto

Ajla Fakić, bacanje kugle (3kg) – VII mjesto

Po završetku manifestacije dodijeljena je medalja i diploma za osvojeno 3. mjesto Irmi Dervišević. Učenici naše škole proveli su divan dan u zajedničkom druženju.

Učenicima koji su učestvovali u ovom sportskom takmičenju i Emilu Kaliću čestitamo i želimo puno uspjeha u daljem radu.

FOTOGALERIJA