Dodjela plakete zahvalnosti ministrima Lukiću i Kazazoviću

Datum objave: 15.02.17 Objavio: admin

U petak, 10.februara 2017.godine direktorica Druge osnovne  škole, prof. Arnela Trešnjo u pratnji pet učenika posjetila je ministra prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša, gospodina Čedomira Lukića. Povod njihove posjete bio je uručenje plakete zahvalnosti ministru Lukiću, koji je potpisnik projekta „Zeleni ekonomski razvoj“.

Ishod projekta je utopljen i rekonstruisan objekat naše škole, a sve u cilju povećanja energetske efikasnosti javnih objekata u Kantonu Sarajevo.

Učenici su uputili riječi zahvale, jer su nakon realizacije ovog projekta stvoreni svi uvjeti za provođenje kvalitetnog procesa obrazovanja, ali i rada uopće. Opravdanost ovog projekta istakla je direktorica naše škole, govoreći o njegovom značaju i ulozi.

Ministar, Čedomir Lukić je naše učenike pohvalio za njihov dosadašnji angažman u mnogobrojnim ekološkim projektima, kao i za prezentovanje ideja i zamisli za realizaciju budućih projekata.Također, zadovoljan je bio i njihovim najnovijim projektom pod radnim nazivom „Ekološka osviještenost kod mladih ljudi“. Učenici nisu krili zadovoljstvo ministrovim izjavama kako su upravo oni ključni za podizanje svijesti o značaju zaštite okoliša, te da su baš oni najbolji vodiči za našu bolju, uređeniju i ljepšu budućnost.

Direktorica naše škole, Arnela Trešnjo i učenici- Aner Atović, Nejra Šalaka, Hana Bičo, Nejra Ploskić i Aida Buljkić su ovom prilikom posjetili i ministra obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo, Elvira Kazazovića. Povod je bio identičan- uručenje plakete zahvalnosti, jer je objekat naše škole za sanaciju u okviru projekta „Zeleni ekonomski razvoj“ predložio upravo on.

I ovom posjetom učenici su bili zadovoljni, te nisu krili oduševljenje što je razgovor protekao u opuštenoj atmosferi, a prethodno su imali tremu.