Druženje povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava

Datum objave: 5.05.16 Objavio: admin

Dana 27. aprila 2016. godine, biblioteka i osoblje Javne ustanove za kulturu, sport i rekreaciju upriličilo je druženje povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava. Ova svečana manifestacija je održana u multifunkcionalnoj sali Doma kulture u Hrasnici, sa početkom u 12:00h. Na ovaj skup pozvani su učenici i voditelji pojedinih sekcija naše škole, koji su se vrlo rado odazvali istom. Riječ je o članovima sekcija, a to su Bibliotekarska, Dramska i Recitatorska sekcija.
Dani odrane

Učenici su imali čast i zadovoljstvo družiti se i uživati u čarima pjesme i pisane riječi, kantautora Bostandžić Senada i književnika Kučuk Fahrudina. Također, ovo je izvanredna prilika gdje učenici mogu pročitati svoje literarne radove i pokazati svoje spisateljske vještine. Shodno tome, učenice Hukara Hana i Salihović Nejra, koje su članice Bibliotekarske sekcije su izrazile želju pročitati dvije pjesme ,,Mojoj domovini“ i ,,Biblioteka,“ te dobile sve pohvale naših eminentnih umjetnika. Učenici su ovu manifestaciju posjetili u pratnji nastavnica razredne nastave Studenović Suvade, Medar Amre, nastavnice bhs- Aljović Izete i bibliotekarke naše škole- Ustamujić Enese. Ono što nas posebno raduje jeste to da se iz ovog druženja razvijaju i potencijalne saradnje u bliskoj budućnosti.
Uz ritmične zvuke gitare, gospodin Bostandžić je na simboličan način priveo kraju druženje pjesmom ,,Djeca su vojska najjača.“ Sigurni smo da će ovaj susret dugo ostati u sjećanju našim đacima, budući da su imali interaktivno druženje sa uvaženim ljudima, koji su život i djelo posvetili djeci, i čije je spisateljsko opredjeljenje usmjereno na dječiju i književnost za mlade.
Koristimo se prilikom da se zahvalimo bibliotekarki Doma kulture, gospođi Esmi Merdžanić, na nesebičnom trudu pri organizaciji ove manifestacije, koju smo ocijenili i više nego uspješnom.

FOTOGALERIJA