EDUKACIJA UČENIKA O BH PRIVREDI

Datum objave: 20.12.17 Objavio: admin

U okviru projekta „Kupujmo i koristimo domaće“, učenici IV razreda naše škole su posjetili mljekaru „Milkos“ i tvornicu sokova „Sinalco“ u  Sarajevu. Posjeta je realizovana u ponedjeljak, 18.12.2017. godine u pratnji pomoćnika direktora,  prof. Ćesko Almira i učiteljica Paleta Jasminke, Jahić Vildane i Memija Emine.

Generalni cilj projekta je jačanje svijesti o domaćim proizvodima, naglašavanje značaja domaće proizvodnje, te edukacija učenika o privredi u Bosni i Hercegovini. Njegovu realizaciju je podržalo Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo i Općina Ilidža.

Ljubazni domaćini su pokazali učenicima obje fabrike i upoznali ih sa procesom nastanka i pakovanja mlijeka, preradom mlijeka u mliječne proizvode, te procesom nastanka raznih sokova, od polaznih sirovina do gotovog soka u boci.

Razgovarali smo o značaju kupovine domaćih proizvoda i još jednom potvrdili da kupovinom domaćih proizvoda podržavamo razvoj domaće privrede, te time obezbjeđujemo bolje životne uvjete za sve nas.

Zahvaljujemo se našim domaćinima na odličnoj organizaciji posjete!

FOTOGALERIJA