Ekskurzija  za učenike VIII razreda

Datum objave: 29.05.18 Objavio: admin

U periodu od  07.05. do 11.05. 2018. godine realizirana je ekskurzija za učenike osmih razreda Druge osnovne škole. Na ekskurziju je išlo 56 učenika u pratnji tri razrednika i direktora škole. Planirana ruta ekskurzije je bila: Bihać – Zagreb – Plitvička jezera.

U ponedjeljak (07.05.2018.) učenici su autobusima krenuli ispred škole u 7:00 sati i uputili se prema  Travniku. Po dolasku u Travnik uslijedila je šetnja sa vodičem i obilazak kulturno-historijskih znamenitosti grada: Medrese, Plave vode, Tvrđave i Šarene džamije. Nakon obilaska  Travnika  usijedio je nastavak putovanja prema Bihaću, gdje su stigli u popodnevnim satima i smjestili se u hotel Blue Box. Potom je uslijedila zajednička šetnja gradom, a nakon večere je održana prva disko-zabava za učenike u sklopu hotela.

U utorak (08.05.2018.), nakon doručka, uslijedio je cjelodnevni izlet na Plitvička jezera, najstariji i najveći nacionalni park Republike Hrvatske. Za učenike je prilikom boravka  u nacionanom parku pripremljen lunch paket. Nakon  povratka u hotel i večere, za učenike je ponovo priređena disko-zabava.

Srijedu (09.05.2018.) su učenici proveli u obilasku Ostrošca, Cazinske krajine i cijele unske kotline. U poslijepodnevnim satima učenici su imali priliku u pratnji vodiča obići i razgledati  kulturno-historijske znamenitosti Bihaća: Kapetanovu kulu, Crkvu Svetog  Antuna, Unu….

Četvrtak (10.05.2018.) je obilježio izlet u Zagreb, gdje su učenici proveli cijeli dan obilazeći znamenitosti ovog lijepog grada, a posjetili su i ZOO-vrt. Po povratku u hotel, nakon večere, naši neumorni učenici su imali još jednu disko-zabavu u hotelu.

Najzad, došao je i dan povratka kući – petak (11.05.2018.). U povratku, učenici su posjetili grad Jajce, obišli njegove kulturno-historijske znamenitosti i jezero Balkaniku, a potom se uputili svom zavičaju. Puni impresija, u Hrasnicu su stigli u popodnevnim satima.

Nadamo se da su naši učenici uživali u ovom putovanju i da će im ono ostati draga uspomena iz osnovne škole.

FOTOGALERIJA