Google for Education konferencija

Datum objave: 9.02.17 Objavio: admin

U četvrtak, 02. februara 2017. godine u prostorijama Srednje medicinske škole Jezero s početkom u 13,oo sati  održana je prva Google for Education konferencija.

Organizatori ove konferencije su: Osnovna škola ,,Mula Mustafa Bašeskija“, Osnovna škola ,,Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković“, Srednja medicinska škola Jezero, Druga gimnazija i Srednja ekonomska škola. Ova jednodnevna konferencija je imala za cilj da predstavi uspjehe i izazove navedenih ali i  brojnih drugih škola, sve u cilju digitalizacije nastave.

Poseban akcenat i pažnja posvećeni su načinu na koji školska administracija koristi Cloud rješenja u radu na izvještajima i planovima. Google for Education platforma je besplatna za sve obrazovne institucije u svijetu, a do sada preko 60 miliona korisnika širom svijeta koristi istu. Konferenciju je bilo moguće pratiti i preko prijenosa uživo i putem YouTube servisa.

Uvodno predstavljanje je imao Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije, koji ovu platformu koristi skoro 15 godina, ispred kojeg se obratio IT administrator, gospodin Predrag Puharić.

Također,  prisutnim se u dva navrata obratio i gospodin Fuad Čurčić,  predstavljajući Google for Education platformu u najboljem svjetlu.

Ispred naše škole, ovoj konferenciji su prisustvovali nastavnik informatike i matematike, Nedžad Botulja i bibliotekarka, Enesa Ustamujić-Sejdić.

Ono što je impresioniralo predstavnike naše škole, jeste  praktični dio na kojem se upravo i fokusirao cijeli koncept konferencije, uz prezentovanje mnogobrojnih materijala i primjera.

FOTOGALERIJA