INDIVIDUALNO STRUČNO USAVRŠAVANJE

Datum objave: 7.04.17 Objavio: admin

U okviru individualnog stručnog usavršavanja nastavnika, u četvrtak, 30.3.2017. godine nastavnica bosanskog, hrvatskog, srpskog jezika i književnosti, Edina Hodžić,  realizirala je ogledni čas. Nastavna jedinica je glasila „ Zadnja bosanska zima“, a čas je realiziran u IX- 1 razredu.Učenici su primjenjivali već usvojene nastavne sadržaje, ali usvajali i nove na vrlo zanimljiv i inovativan način. Sadržaji iz oblasti književnosti prezentovani su vrlo edukativno, kreativno, stručno i zanimljivo.

Poseban akcent je bio na razvijanju osjećaja za ljepotu pisane riječi, ljepotu osobnog doživljaja pjesme, razvijanje interesa za različitost u doživljaju, izražavanje doživljaja ljubavi riječju, zvukom, razvijanje sposobnosti za prepoznavanje ljepote i vrijednosti u književnom djelu.

Poseban osvrt učenici su imali na osobenosti žanra patriotske pjesme, osjećanje pripadnosti, na lirske slike, stilske figure, kao i na uočavanje i imenovanje pojedinosti u pjesmi, doživljavanje ljepote pjesničkog jezika. Uz stručne smjernice nastavnice, učenici su sadržaje uspješno prezentirali, te ispunili očekivanja predmetne nastavnice, kao i prisutnih gostiju.

Času su prisustvavali direktorica škole, Arnela Trešnjo, pomoćnik direktorice, kao i nastavnice razredne i predmetne nastave.

Na kraju su gosti čestitali i učenicima i nastavnici.

FOTOGALERIJA