Individualno stručno usavršavanje

Datum objave: 20.06.17 Objavio: admin

U okviru individualnog stručnog usavršavanja nastavnika, u petak, 26.5.2017. godine, nastavnica engleskog jezika, Podgorica Edina i nastavnik informatike, Botulja Nedžad, su u IX razredu, realizirali ogledni čas. Čas je organiziran u međupredmetnoj korelaciji, a nastavna jedinica je glasila- Creating a brochure in MS Publisher. Nastavni sat je zbog svog inovativnog pristupa i odabira izuzetno zanimljivih nastavnih pomagala, koja su vrlo vješto prezentirana metodom demonstracije bio veoma interesantan, kako učenicima, tako i gostima koji su prisustvovali času. Razvijanjem komunikacijskih vještina, tolerancije, širenjem pozitivne energije, na času je vladala izuzetna atmosfera, gdje su učenici ohrabreni prezentovanjem, iskazali svoje mišljenje i saživjeli se sa ulogama koje su dobili.

Ogledni sat je vrlo detaljno i vješto osmišljen, a učenici su podijeljeni u tri grupe sa zadatkom prezentovanja tri zemlje – Turska, Japan i Francuska. Prezentovanje zanimljivosti i asocijacija pojedinih zemalja u cilju što kvalitetnijeg prezentovanja znamenitosti i ljepota, Sergej kao zainteresirani turista je imao vrlo težak zadatak pri odabiru.

Učenici su se na vrlo neobičan i zanimljiv način pripremili za prezentovanje, počevši od nošnji, prepoznatljivih jela, nesvakidašnjih ljepota, simbola pojedinih zemalja, turističkih brošura rađenih u MS Publisher-u do kominikativnih vještina i glume. Zaista zaslužuju sve pohvale za ideje, prezentovanje, međupredmetnu i međupodručnu korelaciju, neobičnost, inovacije, trud, rad i još mnogo toga.

Oglednim satom su bili zadovoljni i gosti, direktorica škole, pomoćnik direktorice, pedagog i kolege. Iskrene čestitke i pohvale su uputili i učenicima i predmetnim nastavnicima.

Stoga, koristimo se prilikom da se pridružimo čestitkama. BRAVO!

FOTOGALERIJA