Individualno stručno usavršavanje

Datum objave: 22.06.17 Objavio: admin

U okviru individualnog stručnog usavršavanja nastavnika, u ponedjeljak, 12.6.2017. godine, nastavnice engleskog jezika, Laličić Aldiana i Podgorica Edina, su u kombiniranom odjeljenju VI i VII razreda, realizirale ogledni sat. Čas je organiziran u međupodručnoj korelaciji, a nastavna jedinica je glasila- The end of the school year’s party – talking about summer holiday. Nastavni sat je zbog svog inovativnog pristupa i odabira izuzetno zanimljivih nastavnih pomagala, koja su vrlo vješto prezentirana metodom demonstracije, ocijenjen kao  vrlo interesantan i učenicima i prisutnim gostima. Razvijanjem komunikacijskih vještina, širenjem pozitivne energije, razvijanjem tolerancije na času je vladala izuzetna atmosfera. Učenici su prezentovali pjesmu o ljetnom raspustu uz upotrebu odgovarajućih glagolskih vremena, naučili nove sadržaje, ali ponovili i one usvojene na vrlo neobičan i zanimljiv način.

Ogledni sat je vrlo detaljno i vješto osmišljen, a učenici su kroz grupni rad imali zadatak da prezentuju zabavu za kraj školske godine i pokažu neke igre s ljetnog raspusta i načine kako provode svoje slobodno vrijeme.

Učenici su na vrlo neobičan i zanimljiv način pripremili za prezentovanje, počevši od zanimljivih rekvizita, šatora za kampovanje, bazena, rekvizita za tenis, hulahop, prezentovanje raznih društvenih igara i sl. Zaista zaslužuju sve pohvale za ideje, prezentovanje, međupodručnu korelaciju, neobičnost, inovacije, dosjetljivost, kombinaciju zabave i igre i još mnogo toga.

Oglednim satom su bili zadovoljni i gosti, direktorica škole, pomoćnik direktorice, pedagog i kolege, koji su im uputili iskrene čestitke i pohvale.

I mi upućemo čestitke  učenicima kao i njihovim nastavnicama. BRAVO!

FOTOGALERIJA