IZVIĐAČI – IGMAN ’92

Datum objave: 4.06.16 Objavio: admin

U sklopu manifestacije obilježavanja 24. godišnjice od osnivanja Izviđačke čete 4.Vmtbr. u prostorijama „Druge osnovne škole“ u Hrasnici članovi izviđačkog odreda „Igman ’92“ prezentirali  su aktivnosti svog odreda i izviđačke organizacije učenicima naše škole.

U srijedu, 01.06.2016.godine u dvorištu naše škole zainteresovani posjetioci su mogli  vidjeti izviđački šator i  prateće elemente,  koje su vješto prezentirali, ali i reklamirali članovi izviđačkog odreda.

U okviru obilježavanja pomenute manifestacije, upriličen je i program u kojem je prikazan projekat, koji je brižljivo i uspješno pripreman, a  nosi naziv :

„Za zdraviju i bolju budućnost naše djece“ .

Svoj doprinos u obilježavanju  ove manifestacije dali su i učenici naše škole. Recitaciju „Drugarstvo“ je izvela učenica trećeg razreda, Nađa Čolić, a voditelj programa je bila učenica sedmog razreda, Nejra Šalaka, koja je ujedno i član izviđačkog odreda.

Pri realizaciji pomenutog projekta učestvovao je Fahrudin Bičo, a nazočna je bila i direktorica škole,  Arnela Trešnjo, tradicionalno sarađujući, te međusobno pružajući podršku pri realizaciji projekata.

Drago nam je što smo još jednom pokazali da smo partner na kojeg se svi mogu osloniti i koji će uvijek biti uz one koji pokušavaju dati svoj doprinos u afirmaciji djece.U konačnici to je naš primarni zadatak, koji mi svakodnevno ispunjavamo.

FOTOGALERIJA