Kampovanje najuspješnijih učenika

Datum objave: 13.06.17 Objavio: admin

Na dodjeli priznanja najuspješnijim učenicima, direktorica naše škole, Arnela Trešnjo je obećala učenicima nagradu za osvojene mnogobrojne trofeje i plasmane. Nagrada je uslijedila kao izlet.Učenici su se već počeli radovati i pripremati za isti jer su znali da ono što direktorica obeća, čeka samo realizaciju i povoljan trenutak. Realizacija je uslijedila u ponedjeljak, 05.6. i utorak, 06.6.2017.godine. U projekat pod nazivom „Za ljepšu i zdraviju budućnost naše djece“ pored Vijeća roditelja Druge osnovne škole, Školskog bazara, koji su izdvojili novčana sredstva za nadarene učenike u školskoj 2016/2017. godini, uključili su se i sljedeći suorganizatori: Općina Ilidža, Služba za kulturu, sport i informisanje, Izviđači „Igman 92“- podružnica, Četvrta Viteška motorizovana brigada. U pratnji relevantnih službi zaduženih za siguran boravak naših učenika, stigli su na odredište, na Igman.

Učenici su imali dovoljno vremena da se smjeste u šatore i prilagode boravku u prirodi prije večere i organiziranog iftara. Iftarskom druženju im se pridružila i direktorica koja je učenike iznenadila tortom u njihovu čast. Riječi direktorice su ponovo našle put do srca naših učenika, godile su im riječi pohvale, koje su im upućene. Uvjerila ih je da su plodovi njihovog rada jednako slatki kao i kolači kojim ih je počastila. Nakon deserta slijedila je logorska vatra i druženje uz nju, te mnogi zanimljivi sadržaji koje su prezentirali učenici. Još jednom su pokazali da su uspješni na mnogim poljima, dokazujući se kao vrsni naratori.

Naredni dan je bio rezervisan za mnogobrojne sportske aktivnosti, igre, šetnju, uživanje u prirodi… U potpuno prirodnom ambijentu, daleko od računara, mobitela i one lagodnosti kojoj svi robujemo, razvijamo svijest o čuvanju ovog prirodnog blaga koje može upotpuniti samo      saradnja i druženje. Učenike su na izlet pratili: direktorica škole, Arnela Trešnjo, te njihovi predmetni nastavnici- Bičo Fahrudin, Kalić Emil i Uzunović Ammar.

Želeći pokazati učenicima da smo ponosni na njih i njihova ostvarenja, cijeneći saradnju, trud i rad, ovo druženje privedeno je kraju. Lijepa sjećanja i uspomene se pamte i s radošću ih priželjkujemo ponovo.

FOTOGALERIJA