Književno druženje sa bh. autoricom Elmirom Helać-Mekić

Datum objave: 25.11.17 Objavio: admin

Dana 22.11.2017. u dvorani Multimedijalnog centra Ilidža, upriličeno je književno druženje sa književnicom Elmirom Helać-Mekić. Organizator književnog druženja, ujedno i promocije nove knjige naše autorice pod nazivom „Kaldrma“, je Općina Ilidža, tačnije Služba za obrazovanje, kulturu, sport i informisanje. Ispred Općine obratio se gospodin Denis Muhović, pomoćnik načelnika prof.dr. Senaida Memića, koji je srdačno pozdravio prisutne i poželio ugodno druženje sa najboljim prijateljem – knjigom. Promociji je prisustvovao određen broj učenika iz svake osnovne škole sa područja općine Ilidža. JU „Drugu osnovnu školu“ Ilidža/Hrasnica su predstavljali članovi literarne i bibliotekarske sekcije u pratnji bibliotekarke naše škole, Enese Ustamujić-Sejdić.

Učenici VI-2, Nejri Salihović i učeniku VII-3 razreda, Bakiru Ćosoviću su uručene knjige „Kamen“ i Kaldrma“, kao podsticaj da i dalje njeguju ljepotu pisane riječi.

Promotori književnog djela „Kaldrma“ su bili prof. Mirsada Čakal, naša vrsna glumica Mr. Vedrana Seksan i prof. Sabit Agić, koji su za spisateljske kompetencije naše autorice imali samo riječi hvale. Zahvaljujemo se prof. Agiću na izvedenoj kratkoj lutkarskoj predstavi „Mujo i sevdah“ koja je djeci izmamila osmijehe na lica.

Koristimo se prilikom da se najsrdačnije zahvalimo autorici na pozivu, jednom divnom i ugodnom druženju i da poželimo još mnogo, mnogo napisanih knjiga!

FOTOGALERIJA