Književno druženje u Domu kulture Hrasnica

Datum objave: 5.12.17 Objavio: admin

Dana 30.11.2017.godine u susret obilježavanju Međunarodnog dana ljudskih prava, upriličeno je druženje u multifunkcionalnoj sali Javne ustanove za kulturu, sport i rekreaciju Domu kulture Hrasnica. Našu školu su predstavljali članovi bibliotekarske i literarno- novinarske sekcije, te tri predstavnika ispred svakog odjeljenja III i IV razreda. Ovom prigodom učenici su se družili sa gospođom Elmirom Helać – Mekić koja pored dugogodišnjeg rada u prosvjeti piše i stvara za djecu. Autorica Helać – Mekić je kazivala o svojim dvama romana „Kamen“ i „Kaldrma“, gdje se kao glavni junaci pojavljuju jedanaestogodišnji dječaci Nedim i Damir, koji kao pravi prijatelji u vrijeme agresije na Bosnu i Hercegovinu prolaze kroz životne nedaće i surovosti rata.

Ono na šta smo naročito ponosni jesu literarni radovi naših učenika – učesnika, koji su iste predstavili i dobili sve riječi hvale. Učenici su bili u pratnji bibliotekarke naše škole, Enese Ustamujić- Sejdić.

Koristimo se prilikom da uputimo iskrene čestitke i pohvale dragoj bibliotekarki Doma kulture, gospođi Esmi Merdžanić za uspješnu organizaciju još jednog u nizu književnih druženja.

Našoj autorici, Helać – Mekić se zahvaljujemo za svaki izmamljeni osmijeh na dječijem licu, za lijepu riječ i divnu osobnost!

FOTOGALERIJA