KONCERT SARAJEVSKE FILHARMONIJE

Datum objave: 1.11.15 Objavio: admin

Sarajevska filharmonija je u ponedjeljak, 26.10.2015.godine u Narodnom pozorištu upriličila koncert klasične muzike.Svoj repertoar je obogatila širokom lepezom najljepših melodija  poznatih kompozitora Vivaldia, Mozarta, Straussa, Bacha  i  drugih.

Učenici naše škole, njih 75, u pratnji svojih nastavnica ( Rogić Dijana, Laličić Aldiana, Medar Amra i Pamuk Alma), te pedagogice škole, Dedović Hasije, imali su priliku uživati u čarobnim zvucima.

Naši učenici, članovi hora i orkestra, na redovnim časovima Muzičke kulture imaju priliku slušati i upoznati se sa pomenutim  melodijama, ali danas su njihova čula zaista uživala.

Istog mišljenja su i učenici predmeta Zdravi životni stilovi, koji u svom žargonu kažu da su neočekivano „napunili baterije.“

Posjetu Narodnom pozorištu je upotpunio voditelj  i animator, Mario Drmać, koji je prije svake izvedbe,  na njemu svojstven način, educirao učenike, što im  je to posebno značilo.

Na samom koncu, svi smo se uvjerili ( i učenici i nastavnice) u istinitost tvrdnje „Što je tijelu hrana, to je duši muzika“, nadajući se nekoj ponovnoj posjeti.

 

Pozoriste
Pozoriste