KREATIVNA RECIKLAŽA

Datum objave: 17.11.17 Objavio: admin

Članovi sekcije Kreativna reciklaža su u utorak, 7.11.2017. godine, uspješno  realizovali radionicu u okviru aktivnosti za razvoj ekološkog odgoja i obrazovanja. Vrijedni učenici i njihova učiteljica Jasminka Paleta su svoje znanje o reciklaži veoma uspješno i kreativno primijenili.

U okviru radionice, uz grupni rad, izradili su zanimljive ukrasne predmete, koristeći se različitim tehnikama i materijalima. Tokom radionice su predstavili mnogo načina da se starim plastičnim flašama da nova namjena.

Kreativna reciklaža je radionica za djecu, koja ima za cilj razvijanje ekološke svijesti, edukaciju o reciklaži, korištenju otpadnih sirovina, razvoj stvaralačkog duha i čuvanje životne sredine.

Zaista je nevjerovatno koliko toga lijepog se može napraviti uz malo truda. Kreativna reciklaža običnih stvari nam pruža nove, zanimljive i unikatne stvari.

Naši učenici su pokazali da uz malo volje i kreativnosti, možemo doprinijeti očuvanju životnog okruženja. Tehnike i ideje koje su koristili tokom radionice, mogu koristiti i kod kuće u cilju razvijanja dječije kreativnosti i ekološke svijesti.

FOTOGALERIJA