Maturanti Druge osnovne škole

Datum objave: 14.06.17 Objavio: admin

U petak, 09.6.2017.godine vlada prava euforija. „Druga osnovna škola“ ispraća još jednu genaraciju maturanata i na jedan drugačiji, nesvakidašnji način pokazuje da je uz njih.Oni najmađi su prethodnica maturantima, neobična najava u bojama jedine nam domovine, Bosne i Hercegovine, koju gordo slijede maturanti u kolonama. Baš onako kako dolikuje, kolona je predstavljala  jasnu viziju naše ustanove- prvi dio kolone su učenici na početku svog školovanja, a drugi dio- maturanti,  predstavljaju sliku već odraslih osoba u koje su izrasli. Vidjevši ih zajedno, nismo mogli gospodariti emocijama u tom trenutku.

Zaista su djeca naša budućnost, snaga, motivacija, naša krila. Zajednički smo se trudili da im budemo čvrsto korijenje, koje će ih bodriti i štititi prilikom leta, uz jasnu poruku da u nama prije svega imaju prijatelje, pa tek onda učitelje.
Iskreno i od srca im želimo da stečene spoznaje nastave širiti i produbljivati, radujući se promjenama i životu.
S obzirom da se nalaze na raskršću i da donose važne odluke u životu, sigurni smo da će uspješno položiti ispite Eksterne mature, a zatim upisati i željenu srednju školu.
Na koncu poručujemo im:
„Na pravom putu ste da postanete odlični ljudi. Vjerujemo da je znanje bolje od nasljedstva i da je odgoj najčistiji obraz. To je bila naša vodilja prilikom vašeg obrazovanja i sigurni smo da ćete se u budućnosti uvjeriti da je baš to dovoljno da uplaši sve nedaće i nevolje…..

DRAGI NAŠI MATURANTI, SRETNO !!!

FOTOGALERIJA