Najbolji fizičari „Druge osnovne škole“

Datum objave: 24.03.17 Objavio: admin

Za učenike osnovnih škola općine Ilidža, u srijedu, 15. marta 2017. godine u Četvrtoj gimnaziji Ilidža, održano je XXII općinsko takmičenje iz fizike.U takmičenju su učestvovali učenici osmih i devetih razreda iz jedanaest osnovnih škola. Svaku školu je predstavljalo po čest učenika.

U pojedinačnoj konkurenciji u kategoriji osmih razreda prvo mjesto osvojila je Azra Pamuk, drugo mjesto je pripalo Selma Holjan a treće je zauzeo Nedim Redžović- svi su učenici JU „Druga osnovna škole“, Hrasnica.

U kategoriji devetih razreda prvo mjesto osvojio je Hanan Memić iz „Treće osnovne škole“, drugo mjesto zauzela je Amina Mahmutović iz „Prve osnovne škole“, a treće je pripalo Esmi Bajramović iz „Pete osnovne škole“.

U ekipnom plasmanu najbolja je JU„Druga osnovna škola“, druga mjesto je pripalo „Petoj osnovnoj školi“ i treće mjesto je osvojila „Prva osnovna škola“.

Svim učesnicima dodijeljene su diplome, a pobjednicima i novčane nagrade. Našim nepobjedivim fizičarima želimo puno sreće i uspjeha na predstojećem takmičenju.

Učenicima i nastavnici upućujemo iskrene čestitke uz jedno veliko BRAVO!!!

FOTOGALERIJA