Najizvrsniji učenici

Datum objave: 22.09.17 Objavio: admin

Ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Elvir Kazazović dodijelio je 12.09.2017. simbolične poklone najizvrsnijim osnovcima i srednjoškolcima Kantona Sarajevo koji su se tokom protekle školske godine posebno iskazali kroz svoja zalaganja u nastavnim i vannastavnim aktivnostima, te u realizaciji projekata i promociji svojih škola.I ove godine resorno ministarstvo je poslalo dopis svim osnovnim i srednjim školama da izaberu najizvrsnijeg učenika koji je svojim kvalitetom u toj obrazovnoj ustanovi zaslužan da bude đak broj jedan te škole. Odgovarajući na spomenuti dopis, sve škole sa područja Kantona Sarajevo predložile su resornom ministarstvu ukupno 106 učenika, i to: 36 srednjoškolaca i 70 osnovnoškolaca koje smatraju svojim najboljim predstavnicima i promotorima. Među njima bila je i učenica Druge osnovne škole Azra Pamuk, koja je kao i ostali nagrađeni učenici dobila izabrana djela istaknutog bosanskohercegovačkog pisca Meše Selimovića.

„Prigodnim edukativnim poklonima nagradili smo naše najizvrsnije učenike čime ih želimo motivisati za dalji rad. Izabrani su od uposlenika svih škola kao njihovi najbolji i najkvalitetniji  reprezenti u protekloj školskoj godini. Ova aktivnost prerasta u tradiciju resornog ministarstva i zamjena je za raniji izbor učenika generacije koji je imao niz slabosti“, kazao je ministar Kazazović.

Dodao je kako je rezultate ovih mladih ljudi prepoznalo i resorno ministarstva koje je zbog njih i organizovalo ovu aktivnost i dodijelilo im prigodni poklon kao priznanje, jer su bili najbolji od svih ostalih učenika.

FOTOGALERIJA