Nastup učenika IV razreda

Datum objave: 20.12.17 Objavio: admin

Dana, 19.12.2017. godine u prostorijama Doma kulture u Hrasnici, održana je promocija pjesme u okviru projekta „Ilidža-Vrelo Bosne“.

Tim povodom, učenici „Druge osnovne škole“ su dali svoj višestruki doprinos njegovoj realizaciji. Učenici IV razreda su prigodnim igrokazom i pjesmom „Planeta Zemlja“, uveličali ovu značajnu manifestaciju, a pripremale su ih učiteljice Paleta Jasminka, Jahić Vildana i Memija Emina. Likovni rad naše učenice IV-1 razreda Oručević Eme, nalazi se na omotu CD-a pjesme o Vrelu Bosne, a učenici naše škole, članovi hora „Hrasnički pupoljci“ su učestvovali u izvedbi pjesme.

Pjesma je, uz prigodan program i brojne prisutne goste, promovisana i svi su zaista uživali. Sama promocija pjesme je značajna za Ilidžu, a značajna je i za nas, jer naša su djeca svojim talentom i zalaganjem ukrasila, uljepšala i opjevala prirodne ljepote svoga mjesta. Oni su mladi umjetnici, muzičari, slikari, glumci, koji svoje talente nesebično poklanjaju brojnoj publici i tako šire svoje vidike, ostvaruju želje i spremaju se za životne staze.

Neprocjenjive ljepote Ilidže, a posebno Vrela Bosne, uvijek su bile inspiracija brojnim umjetnicima, koji su svojim djelima pokušavali dočarati prelijepo prirodno okruženje. Biti umjetnik znači živjeti u nekoj drugoj i ljepšoj dimenziji života, jer umjetnik ima moć da ono što živi predstavi muzikom ili prikaže na platnu. Umjetnici nalaze suštinu u svakom trenutku i od njih stvaraju ljepotu.

Upućujemo iskrene čestitke našim talentovanim učenicima koji ostavljaju dubok trag uspjeha iza sebe i ponosni smo na njih.

Neka njihovi koraci uvijek budu na putu sreće i uspjeha!

FOTOGALERIJA