NOVI PROJEKTI – NOVE IDEJE

Datum objave: 17.05.17 Objavio: admin

Vrijedne ruke uposlenika, učenika i prijatelja „Druge osnovne škole“, već nekoliko godina doprinose uređenju njenih prelijepih zelenih površina.U julu, 2015. godine, započet je Projekat zabavnog parka/trim staze. Realizacijom navedenog projekta je postavljena trim staza, klupe za odmor i klackalice.

Zahvaljujući želji naših uposlenika i učenika da daju svoj doprinos kako bi škola i njeno okruženje bili još ljepši, svoje ideje su pretvorili u stvarnost. Tako su iskoristili obične stvari na neobičan način, te je naš zabavni park sada bogatiji za još jedan veoma interesantan poligon.

Ovo je i ekološki projekat, jer je poligon napravljen od starih guma, koje su ofarbane i uljepšane zanimljivim motivima.

Tokom mjeseca maja, nastavljeni su radovi na uređenju dvorišta škole. Uz već postojeće sadnice tuja, raznovrsnog cvijeća i ukrasnog bilja, uređeno je i uljepšano još zelenih površina.

Sada je prostor u kojem borave naši učenici još prijatniji i ljepši, pa oni  mogu uživati prilikom usvajanja novih nastavnih sadržaja i različitim vannastavnim aktivnostima.

U nadi da će ovakvih i sličnih projekata biti i ubuduće, zahvaljujemo se svima koji su dali svoj veliki doprinos u njegovoj realizaciji.

FOTOGALERIJA