NOVO RUHO DRUGE OSNOVNE ŠKOLE

Datum objave: 20.09.16 Objavio: admin

JU „Druga osnovna škola“ je u toku ljetnog raspusta realizovala projekat “Zeleni ekonomski razvoj “, koji se odnosi na aktivnost “Povećanja energijske efikasnosti javnih objekata u KS”. U okviru ovog projekta obezbijeđena su sredstva u iznosu od 2.100.000 KM  za rekonstrukciju sedam objekata od kojih je za ovu  školu izdvojeno 360.000 KM. Projektom su bili obuhvaćeni radovi termoizolacije vanjskih zidova objekata, sanacije krovova, zamjena vanjske stolarije, zamjena kotlova za loženje, ugradnja termostatskih  ventila  kao i pumpi, te ultrazvučnih mjerača troškova toplote.

Koristimo se prilikom da se zahvalimo svim potpisnicima Aneksa Sporazuma o sufinansiranju realizacije Projekta„Zeleni ekonomski razvoj“ u dijelu koji se odnosi na aktivnost„Povećanje energijske efikasnosti javnih objekata u Kantonu Sarajevo“:

Ministru prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS,  Čedomiru  Lukiću,  zamjenici rezidentne predstavnice Razvojnog programa UN-a (UNDP),  Zahiri Virani, Općini Ilidža na čelu sa prof. dr. Senaidom Memićem, Općinskom vijeću, Ministru za obrazovanje nauku i mlade KS, prof.dr. Elviru Kazazoviću, te firmi koja je bila izvođač građevinskih radova- D.o.o. „Progres“ Bratunac, kao i drugim saradnicima i učesnicima  projekta.

Direktorica naše škole, Arnela Trešnjo, nije krila zadovoljstvo okončanjem radova. Tom prilikom je istakla kako joj je neobično drago što je još jednom pokazala da ispunjava data obećanja, a zacrtane ciljeve ostvaruje, stremeći ostvarenju vizije.

„Napredak nije puko popravljanje prošlosti; On je neprekidno kretanje prema budućnosti, a mi  joj smjelim koracima  idemo u susret!“, riječi su naše direktorice.

Nova školska godina je prilika da se krene ispočetka, da se obnove povjerenja roditelja, učenika i nastavnika, te da se okrene stranica i počne sa boljim i uspješnijim planiranjem novog pristupa prema školi i životu inače.

Vrijedne ruke pomoćnog osoblja „ Druge osnovne škole“, menadžment i uposlenici na čelu sa direktoricom , Arnelom Trešnjo, obezbijedili su uvjete za svečano otvorenje škole.

Naša su djela kao rijeka: počnu  malim izvorom, a onda rastu i bujaju na svom putu do nekog okeana ili presuše. O tome hoće li se dogoditi jedno ili drugo ne odlučuju okolnosti, nego naše odluke i snovi koji su nas vodili.

Uz toplu dobrodošlicu i želje da polazak u školu bude sretan svim učenicima, a posebno prvačićima i njihovim roditeljima, „Druga osnovna škola“ je označila  novi početak, kako školske godine, tako i rada škole u novom ruhu.

Neprepoznatljivog izgleda, očaravajućeg enterijera i eksterijera, nije ostavila  ravnodušnim radoznale  oči prisutnih. Svečano otvorenje škole je dokaz da je bajka moguća i da je naša škola proglašena blistavom princezom raskošnog sjaja.Svjesni smo  da postoji još mnogo stvari koje treba završiti i da još uvijek nemamo najbolje od svega. Međutim, možemo reći da ćemo se truditi da od svega napravimo najbolje.

Naša vodilja je: „Živi, druži se i sarađuj sa onim koji preferira nepropadljivu vrijednost!“

FOTOGALERIJA