OBILJEŽAVANJE „ DANI BITAKA ZA STOJEČEVAC“

Datum objave: 21.05.16 Objavio: admin

S obzirom na uspješnu saradnju i podršku  između naše škole , Općine Ilidža ,  JOB-a „Unija veterana“ Ilidža i 4. Vmtbr , kao i proteklih godina i ove godine naši učenici su  prisustvovali obilježavanju godišnjice bitaka i značajnijih datuma iz historije naše borbe protiv agresije na Bosnu i Hercegovinu.

Haris i Gigi

Naša škola se odazvala i  svojim aktivnim učešćem uključila se u realizaciju pomenutih manifestacija. U pratnji svojih nastavnika, učenici su prisustvovali historijskom satu, upoznavanju sa ratnim dešavanjima na ovim prostorima, evociranju uspomena i odavanju počasti najzaslužnijim sudionicima.

Također, učenici su  u nedjelju, 15.05.2016. godine povodom obilježavanja „Dani bitaka za Stojčevac“ prisutvovali  dodjeli i uručivanju pehara na centralnoj manifestaciji na Stojčevcu.

S obzirom da je „Druga osnovna škola“, Hrasnica ( naša škola), osvojila prvo mjesto na tradicionalnom malonogometnom turniru „Haris i Gigi“ (IZVJEŠTAJ) dovoljno  govori  s kakvom ozbiljnošću  pristupamo pri realizaciji pomenutih aktivnosti.

Ovaj prilog završavamo porukom da nam je zaista čast i zadovoljstvo što možemo dati svoj doprinos pri realizaciji značajnih datuma jedine nam domovine , Bosne i Hercegovine.

FOTOGALERIJA