OBILJEŽAVANJE 22.APRILA – DANI ODBRANE ILIDŽE

Datum objave: 9.05.17 Objavio: admin

Povodom obilježavanja 22. aprila- Dani odbrane Ilidže i ove godine  svoje prisustvo su zabilježili učenici šestih razreda naše škole. U znak sjećanja upriličeno je pologanje cvijeća ispred ratne bolnice „Ćamil Marić“, Hrasnica, te Memorijalna šetnja na relaciji Institut – JU „Peta osnovna škola“ Ilidža, Sokolović- Kolonija.Na današnji dan, 22. Aprila, prema Ilidži, vođena je jedna od najznačajnih bitaka za grad Sarajevo, ali i državu Bosnu i Hercegovinu. Bila je to bitka – presedan u ratnoj strategiji, jer su borci VMTBR uspjeli spasiti Sokolović- Koloniju, Hrasnicu i Butmir, tada, ali i za naredne četiri godine.

Prije centralne manifestacije, koja je održana ovim povodom na platou „ Pete osnovne škole“, Sokolović- Kolonija, položeno je cvijeće na spomen obilježje ispred škole.

Upriličen je i prigodan program sa porukom : „Da se ne zaboravi i nikad ne ponovi !“

Učenicima devetih razreda svečano su dodijeljene medalje i pehar za osvojeno prvo mjesto na malonogometnom turniru povodom obilježavanja MZ Sokolović- Kolonija. Također, proglašen je i  najbolji strijelac turnira, a to je učenik Fetahović Aldin.

Učenici su obilježavanju ove manifestacije prisustvovali u pratnji direktorice škole, Arnele Trešnjo, i nastavnika sporta i tjelesnog odgoja, Melise Delalić i Emila Kalića.

FOTOGALERIJA