Obilježavanje Dana nezavisnosti u Drugoj osnovnoj školi

Datum objave: 21.03.18 Objavio: admin

Iako smo do sada navikli da se državni praznici obilježavaju raznolikim programima školskih priredbi, ove godine smo Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine u našoj Drugoj osnovnoj školi obilježili malo drugačije.

Manifestacija je održana 28. 02. 2018. u multimedijalnoj sali Druge osnovne škole sa početkom u 17:00 sati. Svečanost je započela uobičajenim intoniranjem državne himne, a potom je uslijedila scenska izvedba učenika VII, VIII i IX razreda. Pripremljena je učenička izvedba u vidu oglednog časa više nastavnih predmeta i sadržaja u korelaciji. Tema je bila: Historijske ličnosti – braća Morići viđeni okom savremenog čovjeka. U manifestaciji je učestvovalo više sekcija: Historijska, Recitatorska, Likovna, Horska i Sekcija vjeronauke. Nastup učenika bio je vrlo zanimljiv i uspješan.

Svi prisutni su mogli vidjeti nešto novo i neobično, pa i sami na neki način učestvovati u programu. Sadržaji su prezentirani na moderan i dinamičan način, a posjetioci su sve učesnike i njihove voditelje nagradili zasluženim burnim aplauzom.

FOTOGALERIJA