OBILJEŽEN SVJETSKI DAN NASTAVNIKA

Datum objave: 11.10.15 Objavio: admin

Prigodnim  manifestacijama,  5. oktobra 2015. godine,  obilježen je Svjetski dan nastavnika.  Cilj obilježavanja je da se naglasi važnost  profesije nastavnika, kao i obrazovanja čiji su oni nosioci. Kvalitetno obrazovanje pružaju dobro obučeni, cijenjeni, podržavani i motivisani nastavnici, usavršavajući puteve kojim škola ide.  Ovaj dan je ujedno  i prilika da učenici i njihovi nastavnici pokažu svoj rad.

Na konkursu za likovne i literarne radove na temu: „ Moj vrtić je…?/Moja škola je…?“  u organizaciji Samostalnog sindikata osnovnog odgoja i obrazovanja Kantona Sarajevo, II mjesto  u kategoriji  literarnih radova od  I-IV razreda osvojio je učenik II-3 razreda Bajić Bakir , učiteljica Memija Emina.

U kategoriji likovnih radova od I- IV razreda,  II mjesto je osvojila učenica   IV-2  Salihović Nejra, učiteljica Festić-Kovač Alma.

Održana su i sportska takmičenja. Nastavnik Botulja Nedžad je osvojio II mjesto u kategoriji stoni tenis za muškarce.

Uposlenici “Druge osnovne škole“ su ovaj značajan dan obilježili i uživali u ljepotama Vrela Bosne.

Iskrene čestitke upućujemo nagrađenim učenicima i svim  nastavnicima  čija je plemenita misija da obrazuju i odgajaju mlade ljude i čuvaju čast nastavničkog poziva.