OBILJEŽENA 65. GODIŠNJICA POSTOJANJA ODREDA IZVIĐAČA “IGMAN 92” ILIDŽA

Datum objave: 28.11.23 Objavio: Rialda Bibuljica

Svečana akademija povodom 65 godina Odreda izviđača “Igman 92” Ilidža održana je 19.11.2023. u multimedijalnoj sali Kino Igman na Ilidži. 

Na akademiji su dodjeljene odredske zahvalnice istaknutim članovima odreda, sponzorima, udruženjima i organizacijama sa kojim ovaj odred sarađuje, a održan je i prigodan program uz premijeru dokumentarnog filma o izviđačkom odredu.

Posebne plakete za izuzetan doprinos radu Odreda dodjeljene su Civilnoj zaštiti Ilidža, Senki Čimpo, te Odredu izviđača “Stari Grad” Mostar. Među brojnim priznanjima i plaketama jedna je dodijeljena i našoj Drugoj osnovnoj školi za dugogodišnju saradnju i očuvanje tradicije izviđača kroz vannastavne aktivnosti. Plaketu je ispred Druge osnovne škole preuzeo kolega Fahrudin Bičo, koji je inače voditelj sekcije “Mladi izviđači”.

Odred izviđača “Igman 92” je proglašen “Viteškim odredom” za prošlu godinu.

Svim članovima Odreda čestitamo od srca i želimo im još puno lijepih godišnjica i vrijednih članova! Ujedno se zahvaljujemo na dodijeljenoj zahvalnici sa željom da se naša uspješna saradnja nastavi i u budućnosti!

Pripremila: Selma Bećirović

FOTOGALERIJA