Ormarići za naše učenike

Datum objave: 4.02.18 Objavio: admin

Modernizacija sistema odgoja i obrazovanja dovela je do niza promjena, a posebno do povećanja težine školske torbe. Nepotrebno gomilanje u torbama koje djeca nose, prouzrokovalo je ozbiljne zdravstvene probleme i poteškoće u razvoju djece. Često se dešava da djeca u torbama nose i stvari koje im ne trebaju za taj dan , radne sveske, sveske debelih korica, te ogromne pernice. Dostupan je i veliki izbor školskog pribora, koji je privlačnog dizajna, ali nepraktičan. 

Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo je prepoznalo ozbiljnost ovog problema, pa je početkom ove školske godine pokrenulo projekat za nabavku školskih ormarića, a sve u cilju zaštite zdravlja učenika.

Ormariće su u mjesecu septembru dobili učenici I i II razreda naše škole, a početkom drugog polugodišta i ostali učenici nižih razreda.

Veoma je značajno i podizanje svijesti o ovom problemu. Roditelji trebaju paziti pri izboru školske torbe i pribora za djecu, te se upoznati s anomalijama koje preteška torba ili njeno nepravilno nošenje, mogu prouzrokovati.

Korištenje ormarića će doprinijeti rasterećenju školskih torbi, te pravilnom rastu i razvoju naše djece.

Učenici su dobili ormariće u koje će odložiti svoje stvari, olakšati školske torbe, a dolazak u školu i povratak kući učiniti ugodnijim.

FOTOGALERIJA