POLAGANJE CVIJEĆA NA VRHOVIMA

Datum objave: 25.09.16 Objavio: admin

U povodu obilježavanja 24. godišnjice formiranja Prvog motorizovanog bataljona 4. Vmtbr, predstavnici Udruženja poginulih boraca, ratni komandanti, ljekari, saborci, učenici, te ostali simpatizeri upriličili su posjetu spomen obilježju na Igmanu, tačnije Vrhovima.

Učenici „Druge osnovne škole“, (VI-2 razred), učenici „Četvrte osnovne škole“, (IV razred) u pratnji svojih nastavnika i predstavnika Udruženja su posjetili spomen obilježje , položili cvijeće i učenjem Fatihe odali počast poginulom komandantu Prvog motorizovanog bataljona, Kerimu Džafiću.

Učenicima je također, prezentovan prigodan historijski sat u cilju očuvanja sjećanja na žrtve rata koje su nesebično darovale i vlastite živote za slobodu i mir.

Ukazano je na važnost čuvanja istine  o onome šta se dešavalo, da se više nikada i nikome ne ponovi, uz obećanje da se ne smiju zaboraviti  oni koji su dali živote za domovinu. Ovo je još jedna prilika na kojoj su učenici nadogradili svoje znanja o ratnim dešavanjima na ovim prostorima, evocirali uspomena i odali počast.

Na koncu, prisustvovanjem ovom obilježavanju želimo poslati poruku da cijenimo odricanja i žrtve poginulih za našu bolju  budućnost .