POSJETA KAKNJU

Datum objave: 30.10.16 Objavio: admin

I ove školske godine, učenici naše škole, tačnije, učenici petih razreda su posjetili grad Kakanj. Posjeta je upriličena u petak, 28.10.2016.godine, a tradicionalno smo posjetili Cementaru Kakanj i poznati ZD Rudnik mrkog uglja Kakanj.

Učenici petih razreda prema Nastavnom planu i programu iz predmeta- Društvo upoznat će se sa sadržajima koje su ovom prilikom vidjeli i doživjeli, a upriličena su im i edukativna predavanje  stručnih predavača.

Učenici naše škole (77 učenika) u pratnji svojih nastavnika (Huseinović Mersija, Ćehović Selma, Arnaut Memović Alma, Aljović Izeta i Bektešević Aldijana), te pomoćnika direktorice škole,Ćesko Almira su uživali u posjeti, vidjeli rijetke, zanimljive  sadržaje, naučili  mnogo toga  na  praktičan način, te zadovoljili svoju znatiželju .

Naši domaćini su se i ovaj put potrudili, te dočekali  učenike kao važne goste koji su ravnopravni sa pravim velikim radnicima, što će oni u konačnici i postati.

Saznanje da su naučili da bez truda i rada nema ni velikih ljudi i djela, da su se zabavili, naučili sadržaje  na praktičan način koji će im olakšati dalji rad u učionici, dovoljno je da ovaj dan ocjenimo kao uspješan, zanimljiv, edukativan i na kraju  produktivan.