POSJETA KAKNJU

Datum objave: 10.11.15 Objavio: admin

I ove školske godine,učenici naše škole, tačnije, učenici petih razreda su posjetili grad Kakanj. Posjeta je upriličena u petak, 30.10.2015.godine, a učenici su tradicionalno posjetili Termoelektranu Kakanj, Cementaru i na kraju poznati ZD Rudnik mrkog uglja Kakanj.
Učenici petih razreda prema Nastavnom planu i programu iz predmeta Društvo upoznat će se sa sadržajima koje su ovom prilikom vidjeli i doživjeli, a na kraju im je upriličeno i edukativno predavanje od strane stručnih predavača.
Učenici naše škole (60 učenika) u pratnji svojih nastavnika (Turković Rizo, Alić Elvis, Laličić Aldiana i Aljović Izeta ) i pomoćnika direktorice škole, (Ćesko Almir ) su zaista uživali u posjeti, vidjeli nesvakidašnje, edukativne sadržaje, naučili i vidjeli mnogo toga na praktičan način i na kraju zadovoljili svoju znatiželju i radoznalost.
Naši domaćini su se potrudili, te dočekali učenike na način da su se osjećali kao važni gosti koji su ravnopravni sa pravim velikim radnicima, što će oni u konačnici i postati.
Saznanje da su naučili da bez truda i rada nema ni velikih ljudi i djela, da su se zabavili, korisno i edukativno proveli vrijeme, naučili sadržaje koji će im olakšati dalji rad u učionici, daje nam znak da je dan bio uspješan, zanimljiv i produktivan.


Kakanj
Kakanj