Posjeta Narodnom pozorištu

Datum objave: 3.04.17 Objavio: admin

U srijedu, 29.3.2017. godine učenici V razreda naše škole posjetili su Narodno pozorište u Sarajevu. Prisutni su uživali u baletskoj predstavi „Palčica“.Učenici su sa zanimanjem pratili sudbinu Palčice, njene nevolje i naravno sretan kraj.Osmijeh i zadovoljstvo na licima učenika su svjedoci da su uživali u izuzetno zanimljivoj predstavi, koja je bila simbioza baleta i bajkovitog sadržaja, na čijem koncu je jasno izražena  pouka da i pojedinac može promijeniti mnogo ukoliko se trudi i iskreno teži tome.

Naša škola nastoji pružiti učenicima edukaciju i izvan školskih klupa, te im tako omogućiti učenje iz neposrednog okruženja.

Organizacija ovakvih vidova edukacije učenika, doprinosi unapređenju odgojno-obrazovnog rada. Posebno smo ponosni na roditelje naših učenika koji se uvijek rado odazovu i podrže organizaciju i realizaciju ovakvih i sličnih posjeta.

Prepričavajući omiljene dijelove predstave, uputili smo se u školu, željno iščekujući narednu posjetu. Učenici V razreda su posjetu Narodnom pozorištu upriličili u pratnji razrednih starješina: Huseinović Mersija, Ćehović Selma, Arnaut Memović Alma, Aljović Izeta i pedagog škole, Memić Indira.