Posjeta Narodnom pozorištu u Sarajevu

Datum objave: 20.11.15 Objavio: admin

U četvrtak, 19.11.2015. godine, učenici II razreda su u pratnji učiteljica i pedagogice posjetili Narodno pozorište u Sarajevu. Uživali su uz baletsku predstavu “Palčica“, izuzetnu scenografiju i odličnu atmosferu.Već dugi niz godina, naša škola nastoji pružiti  učenicima edukaciju i izvan školskih klupa. Tako je mnogobrojnim posjetama, izletima, školom u prirodi i ekskurzijama, našim učenicima omogućeno učenja iz neposrednog okruženja.

Narodno pozorište

U  vremenu razvoja tehnike i tehnologije, učenici veoma malo posjećuju kulturne ustanove, pa je ovo izuzetna prilika da to učine i razviju osjećaj za njegovanje kulture i tradicije. Ujedno stiču naviku lijepog ponašanja na javnim mjestima i edukuju se u okviru odgoja i obrazovanja.

Narodno pozorište

Poseban značaj je u tome što učenici tako povezuju usvojene nastavne sadržaje na časovima redovne nastave i vannastavnim aktivnostima s primjerima iz prakse. Trebamo posebno naglasiti želju i volju članova uprave naše škole za organizacijom ovakvih vidova edukacije učenika, koji mnogo doprinose unapređenju odgojno-obrazovnog rada. Nastavnici također preuzimaju veliku odgovornost za sigurnost učenika. Posebno smo ponosni na roditelje naših učenika koji se uvijek rado  odazovu da podrže organizaciju i realizaciju ovakvih i sličnih posjeta.