POSJETE UČENIKA DRUGOG I TREĆEG RAZREDA

Datum objave: 31.03.17 Objavio: admin

Učenici II i III razreda naše škole su u pratnji svojih učiteljica i pedagoga škole, posjetili kino Cinema City u Sarajevu. Imali su priliku uživati u 3D projekcijama animiranog filma „RIČARD RODA“, 24. i 30.03.2017. godine.Pratili su avanture vrapca Ričarda kojeg su odgajale rode, jer je bio siroče. On je imao šansu da stigne na cilj i nauči da prihvati sebe kakav jeste.

Svi su zaista uživali u kvalitetnim projekcijama na velikom platnu i druženju, a ujedno su proširili svoje znanje iz medijske kulture.

Nakon projekcije animiranog filma, učenici III razreda su posjetili Zemaljski muzej u Sarajevu. Cilj posjete ovoj kulturno-historijskoj ustanovi je da se učenici upoznaju sa sadržajem, načinom rada i značajem muzeja.

Upoznali su se s osnovnim informacijama o muzeju, načinom života naših predaka, kulturom, oružjem, oruđem kao i tradicionalnom nošnjom. Učenicima je sve bilo jako zanimljivo, pa su radoznalo postavljali pitanja.

Posebnu pažnju im je privukao veliki broj različitih životinja u prirodnoj veličini, kao i vrste insekata koji su zastupljeni na području Bosne i Hercegovine. Učenici su vidjeli i stećke koji su ih naročito oduševili, te su izrazili želju da ponovo dođu.

Radujemo se sljedećoj prilici za ovakav vid edukacije.

FOTOGALERIJA