Pozorišne predstave za naše učenike

Datum objave: 18.11.17 Objavio: admin

Učenici od I do IV razreda naše škole su u Multimedijalnom centru na Ilidži, imali priliku uživati u pozorišnim predstavama Pozorišta mladih Sarajevo.Predstava „Crvenkapica na tačke, naopačke“, održana je u utorak, 07.11.2017. godine,  za učenike  I i III razreda.

Oživjeti bajku „Crvenkapica“, znači uploviti u svijet mašte i snova. Cilj ove zanimljive i razigrane predstave je pokazati ljepotu igre s drugarima. Učenici su imali priliku upoznati zanimljive i već zaboravljene igre.

Izvedba pozorišne predstave „Mali Muk“, za učenike II i IV razreda, održana je u četvrtak, 09.11. 2017. godine.

Priča o dječaku koji se trudi da odraste. On ne želi učestvovati u trci za životom, jer želi istinu i pravdu. Na kraju izlazi kao pobjednik, zahvaljujući čistom i dobrom srcu, te istini koja ga čini jednim od velikih junaka našeg doba.

Učenici su s oduševljenjem pratili pokrete i svaku izgovorenu riječ glumaca. Predstave su u potpunosti bile u skladu s odgojno-obrazovnim potrebama učenika. Pružena im je prilika za edukaciju izvan školskih klupa, učenja iz neposrednog okruženja, te samostalno kreativno djelovanje, u okviru redovne nastave i vannastavnih aktivnosti.

Posjetom kulturnim ustanovama, djeca razviju osjećaj za njegovanje kulture i tradicije. Na taj način razvijaju naviku lijepog ponašanja na javnim mjestima i edukuju se u okviru odgoja i obrazovanja.

FOTOGALERIJA