Predavanje za učenike III razreda – Opasnosti od mina i NUS-a

Datum objave: 4.04.17 Objavio: admin

Pripadnici EUFOR-a su u petak, 31.03.2017. godine, održali predavanje za  učenike III razreda naše škole na temu „ Opasnosti od mina i NUS-a”.Cilj predavanja je bio podizanje svijesti učenika o opasnostima od mina i neeksplodiranih ubojitih sredstava. Učenici su imali priliku da se druže s pripadnicima EUFOR-a, te kroz edukativnu i  interaktivnu prezentaciju o minama, saznaju više o načinima pravilnog reagovanja u slučaju pronalaska istih. Slušali su veoma korisno predavanje, prilagođeno njihovom uzrastu, te aktivno učestvovali u razgovoru.

Putem prezentacije su saznali mnoge korisne informacije, te su im pojašnjeni osnovni pojmovi vezani za mine i NUS, načine uočavanja istih, minirana područja, oznake za upozorenje i način na koji će izbjeći opasnost.

Djeci je posebno naglašeno kako da se ponašaju ako u prirodi uoče neke sumnjive predmete. Upozoreni su da prilikom odlaska na izlete trebaju biti veoma oprezni, strogo poštovati upozorenja o prisutnosti minsko-eksplozivnih sredstava, te pravilno reagovati u slučaju opasnosti.

Nakon predavanja, učenici su dobili prigodne poklone.

FOTOGALERIJA