Predavanje za učenike– Upozorenje na opasnost od mina

Datum objave: 26.12.18 Objavio: admin

Pripadnici EUFOR-a su u srijedu, 19.12.2018. godine, održali predavanje za  učenike VI i VIII razreda naše škole na temu „Upozorenje na opasnost od mina “.

Cilj predavanja je bio podizanje svijesti učenika o opasnostima od mina i neeksplodiranih ubojitih sredstava. Učenici su imali priliku da se druže s pripadnicima EUFOR-a, te kroz edukativnu i  interaktivnu prezentaciju o minama, saznaju više o načinima pravilnog reagovanja u slučaju pronalaska istih. Slušali su veoma korisno predavanje, prilagođeno njihovom uzrastu, te aktivno učestvovali u razgovoru.

Putem prezentacije su saznali mnoge korisne informacije, te su im pojašnjeni osnovni pojmovi vezani za mine i NUS, načine uočavanja istih, minirana područja, oznake za upozorenje i način na koji će izbjeći opasnost.

Djeci je posebno naglašeno kako da se ponašaju ako u prirodi uoče neke sumnjive predmete. Upozoreni su da prilikom odlaska na izlete trebaju biti veoma oprezni, strogo poštovati upozorenja o prisutnosti minsko-eksplozivnih sredstava, te pravilno reagovati u slučaju opasnosti.

Nakon predavanja, učenici su dobili prigodne poklone.

FOTOGALERIJA