Prijem za najuspješnije učenike i nastavnike

Datum objave: 13.06.17 Objavio: admin

…Naš uspjeh je zrnce sreće, dobre ideje, predan rad i trud, a ključ uspješnosti je otkrivanje potencijala i vrijeme uloženo u razvoj istog…

U petak, 26.5.2017. godine u prostorijama multimedijalne sale Druge osnovne škole vladala je praznična atmosfera.

Izuzetno smo zadovoljni i ponosni na činjenicu da se danas zajedno radujemo uspjehu učenika koji su nas i ove školske godine dostojanstveno predstavljali na svim takmičenjima.

Rezultati vrijednog rada vidljivi su na svim poljima i nivoima. Danas upravo oni pišu historiju „Druge osnovne škole“, a zasigurno možemo reći da je uspješna tradicija nastavljena i da smo potvrdili činjenicu da smo rasadnik znanja, kulture i uspjeha.

Ova godina je posebna. Mnoštvo je ostvarenih priznanja i slobodno možemo reći da ih je većim dijelom „zlatnog“ obilježja, odnosno osvojena su prva mjesta. Iznimno se ponosimo činjenicom da plasmani dolaze sa svih nivoa, od općinskog do Federalnog. Ne želimo biti skromni, te ćemo naglasiti činjenicu i broj – 101 učenik, koji je ostvario plasman do trećeg mjesta.

Primjeri su mnogobrojni,  počevši od matematike, fizike, informatike, prve pomoć, festivala skupnog muziciranja, sporta, tehničke kulture, do mnogobrojnih osvojenih literarnih i likovnih konkursa, a kao novitet ove godine izdvajamo i uspješno realiziranu prvu samostalnu izložbu likovnih radova naše učenice IX-1 razreda.

Prepoznatljiv kvalitet naše škole, znanje učenika i nastavnika dostojanstveno smo pokazali i dokazali ostvarenim priznanjima, te je ovaj dan značajan za sve nas. Znanje i odgoj su najbolje nasljedstvo i trudimo se utkati ih u temelj našeg rada. Stoga, iskrene čestitke upućujemo svima, uz želje da i ubuduće jednakim žarom i uspjehom  predstavljaju i sebe i nas, jer znanje je najvažniji ljudski resurs, najbolji kapital, neotuđiv i nepotrošan. Još jednom čestitamo nagrađenim učenicima i njihovim nastavnicima, imponuje kad je trud, rad i uspjeh prepoznat.

FOTOGALERIJA