Priredba povodom Nove godine- Produženi boravak

Datum objave: 14.01.17 Objavio: admin

Osvanuo je dugo iščekivani dan- srijeda, 28.12.2016. godine. U prostorijama Druge osnovne škole vlada prava praznična i svečana atmosfera. Mališani iz Produženog boravka s nestrpljenjem iščekuju 17 sati i prve posjetioce.

Želeći pokazati svoj trud i rad pred publikom koja im najviše znači-  pred svojim najmilijim, povodom Nove godine,  zajedno su sa svojim nastavnicama pripremili priredbu.

Ambijent koji je vladao u multimedijalnoj sali naše škole nije ostavljao ravnodušnim nikoga,  te se u radoznalim očima mogao primijetiti poseban sjaj. Unikatna i vrlo kreativna scena je dodatno dopunjena izložbom dječijih radova, usklađena odjeća mališana, nasmijana dječija lica, iskrene oči koje vire ispod novogodišnjih kapica, sve do detalja je odisalo trudom  i radom, koje su svi nesebično uložili i željeli ih prezentovati.

U neponovljivoj atmosferi i ambijentu učesnici su počeli program.

Mali- veliki glumci, recitatori, plesači  žudjeli su za scenom. Počeli su naravno  pjesmom, a nizali su se recitali, igrokazi, te su razigrani mališani pokazali šta mogu, žele, znaju i hoće.

Kakav je to Dan dječije radosti, a nema poklona? Nismo to dozvolili. Direktorica škole, prof. Arnela Trešnjo prvo je uručila slatka iznenađenja, koja su za njih pripremile nastavnice, kao nagradu i mali znak pažnje.

Mališani su se posebno obradovali „iznenađenju dana“, ma slobodno možemo reći „iznenađenju godine“-  Djedu Mrazu i njegovim drugarima- klaunovima. Oni su se pridružili učesnicima u izvođenju plesa i raznih vragolija. Smijeha, vedrine i atmosfere nije nedostajalo.

Djeca su po ko zna koji put na lica svih prisutnih izmamila osmijehe, ali i ponos jer su bili oduševljeni i zadovoljni prezentovanjem najmlađih.

Svjesni istinitosti da se najbolji pokloni ne nalaze na jelki i ispod nje, nego oko nas, a to su djeca, dom i porodica.

Danas kao da nije bilo kraja mnogim iznenađenjima!

Ispod jelke se pokloni koji su bili spremni zahvaljujući saradnji roditelja i nas. Uslijedilo je fotografisanje koje će ovjekovječiti doživljaje i stvoriti uspomene koje će imati korjenje duboko u sjećanju djece.

Hvala Vam što ste bili dio ove čarolije i što ste pokazali da zajedno stvaramo čuda. Na koncu još preostaje samo čestitka svim sudionicima ovog prekrasnog dana, uz želje za sretnu i uspješnu 2017. godinu.

FOTOGALERIJA