Prodajna izložba božićnih i novogodišnjih čestitki Udruženja „OAZA“ u „Drugoj osnovnoj školi“

Datum objave: 26.12.18 Objavio: admin

Dana 12.11.2018. godine u prostorijama „Druge osnovne škole“ predstavljene su rukotvorine i  radovi korisnika Udruženja za podršku osobama sa intelektualnim teškoćama „OAZA“. Izložene novogodišnje i božićne čestitke nastale su u okupacionim art-radionicama kojima korisnici Udruženja razvijaju finu motoriku i izražavaju svoja osjećanja na poseban, slikovit i kreativan način.

Udruženje za podršku osobama sa intelektualnim teškoćama na području Kantona Sarajevo postoji od davne 1960. godine i osnivači su bili roditelji djece sa spomenutim teškoćama. Korisnici Udruženja su osobe sa intelektualnim teškoćama, a trenutno u Udruženju “Oaza” ima 553 evidentiranih korisnika. Oni se kroz različite edukativne, sportske, rektreativne i kreativne aktivnosti uključuju u društvo i savladavaju teškoće s kojim se suočavaju u svakodnevnom životu. Cilj kreativnih radionica je upravo jačanje kreativnog potencijala korisnika Udruženja, kao i pružanje prilike da svoje unutrašnje stanje i vanjsku situaciju upoznaju na različite načine, što im omogućuje kreativnu prilagodbu njihovoj svakodnevnici.

Učenici i nastavnici mogli su pogledati divne radove i izabrati za svoje najmilije lijep poklon, a ujedno kupovinom čestitki pomoći Udruženju „OAZA“ da nastavi sa svojim humanim i edukativnim radom.

FOTOGALERIJA