Projekat „Dobre prakse u obrazovanju“ Obuka na polju odnosa s javnošću

Datum objave: 3.11.16 Objavio: admin

Projekat „Dobre prakse u obrazovanju“, u organizaciji  Fonda otvoreno društvo Bosna i Hercegovina,  završava ove godine i u skladu s tim, naša škola, kao škola koja je dobila grant, imala je dodatnu beneficiju, a to je obuka na polju odnosa s javnošću. ZPR Agencija, sa svojim dugogodišnjim iskustvom, vodila je taj dio projekta.

Obuka je realizovana u Sarajevu, u Hotelu „Bosnia“, i to u periodu od 22. – 23. oktobra 2016. godine. Našu školu su predstavljali nastavnici koji su direktno uključeni u realizaciju Projekta „Dobre prakse“, Vildana Jahić i Nedžad Botulja.

Obuka je bila usmjerena na poboljšanje opće komunikacione sposobnosti i stvaranje preduvjeta za efikasno korištenje sredstava za komunikaciju. Tokom obuke, predavanja i praktični dio treninga realizirali su:

predavač: doc.dr.sc.Seid Masnica, urednik-producent, IP BHT1 na temu „Novi mediji, odnosi s javnošću“,

predavači: novinar Aleksandar Hršum i direktorica ZPR, Zinaida Ilaria na temu „Vještine komuniciranja i pripreme za interview/ izjavu za medije“,

predavač: Nađa Lutvikadić Fočo na temu „ Pripreme i prezentacije u Power Pointu“,
predavač: Dženan Buzadžić na temu „Društvene mreže i obrazovanje“.

Zahvaljujemo se Fondu otvoreno društvo Bosna i Hercegovina koji je omogućio realizaciju ove izuzetno korisne obuke na području odnosa s javnošću.

FOTOGALERIJA