PROJEKAT “DRUGA FAZA UTOPLJAVANJA OBJEKTA”

Datum objave: 27.10.15 Objavio: admin

U toku mjeseca oktobra  završeni su radovi na drugoj fazi utopljavanja  objekta “Druge osnovne škole”. Postavljeni su novi prozori na drugi dio prvog  sprata škole.                           Realiziran je još jedan u nizu velikih projekata pod rukovodstvom naše direktorice, gospođe Arnele Trešnjo. Cilj je poboljšanje uslova rada i boravka u našoj školi, kao i velika ušteda energije.

Odabir i postavljanje stolarije nije jednostavan proces. Ona mora zadovoljiti niz funkcionalnih i estetskih kriterija kao što su: toplinska i zvučna izolacija, stabilnost pri temperaturnim promjenama, ekonomičnost,  kao i estetski izgled. Ovaj veliki projekat je korak naprijed ka energetskoj efikasnosti, unapređenju uvjeta života i rada, kao i uštedi u javnim budžetima.

Nastavak realizacije druge faze utopljavanja objekta (drugog dijela I sprata škole) omogućili su nam zajedničkim sufinansiranjem Savez općina i gradova FBiH  i  Općina  Ilidža na čelu sa načelnikom,  prof. dr.  Senaidom Memićem.

Iskrene čestitke upućujemo našoj direktorici,  a svim učesnicima projekta i prijateljima naše škole se zahvaljujemo, jer su prepoznali vrijednost i potrebu za njegovom realizacijom, te nam pomogli na putu ostvarenja naših ciljeva.

Našim vrijednim učenicima i uposlenicima želimo sretan boravak i mnogo uspjeha u toplijim i ljepšim prostorijama škole.