PROJEKAT “ZELENA UČIONICA”

Datum objave: 28.10.18 Objavio: admin

U cilju realizacije planirane saradnje s udruženjima lokalne zajednice, članovi  Eko-patrole IV razreda naše škole su u nedjelju, 21.10.2018. godine u okviru projekta “Zelena učionica”, ostvarili saradnju s Ekološkim udruženjem “Aleja”. Projekat je finansirala Općina Ilidža putem Javnog poziva za mlade.Radionica je realizovana u prostorijama Udruženja u Domu kulture u Hrasnici. Učenici su imali priliku proširiti znanja o životnim zajednicama, kao i vremenskim promjenama u prirodi u jesen.  Nakon prezentacije, pokazali su svoja znanja o odnosu prema prirodi, učestvujući u kvizu i takmičenju po grupama. Stekli su i nova znanja, koja će primjenjivati u svakodnevnim životnim aktivnostima, prenositi na druge i na taj način dati svoj doprinos u zaštiti okoliša.

Članovi udruženja su se potrudili da djecu počaste sendvičima, sokovima i slatkišima. Na kraju su im uručili  prigodne poklone za njihov trud i zalaganje u toku radionice.

Bogatiji za jedno novo životno iskustvo i ugodno provedeno vrijeme s novim poznanicima, djeca su vesela i zadovoljna otišla kućama uz obećanje da će čuvati i voljeti prirodu.

FOTOGALERIJA