PROJEKTNA SEDMICA ZA UČENIKE III RAZREDA

Datum objave: 11.10.18 Objavio: admin

U okviru Nastavnog plana i programa za III razred i Godišnjeg programa rada škole, u toku prve sedmice mjeseca oktobra 2018. godine, realizovana je „Projektna sedmica“ za učenike trećeg razreda.

U realizaciji su učestvovali učenici tri odjeljenja III razreda, njihove učiteljice Džino Azra, Festić-Kovač Alma i Kadrija Mediha, te uprava naše škole i roditelji učenika. Generalni cilj je bio da se učenici kroz ovakav vid nastave upoznaju s načinom rada sportskog kolektiva, da razvijaju pozitivan odnos prema sportskim aktivnostima, kulturnu i ekološku svijest.

Jedna od aktivnosti je bila posjeta Sportsko-rekrativnom centru ”Ajdinovići”, pri čemu su učenici u neposrednoj stvarnosti mogli ponoviti i utvrditi usvojena znanja o domaćim životinjama i životnim zajednicama. Imali su priliku i za upoznavanje prirodno-geografskih obilježja Bosne i Hercegovine.

Pri realizaciji „Projektne sedmice“ korištena je korelacija svih nastavnih predmeta koje učenici izučavaju u trećem razredu. Ovakav vid nastave pomaže da se usvajaju nastavni sadržaji iz neposrednog okruženja, te da se usvojena znanja primijene u praksi.

ČESTITAMO NA USPJEŠNO REALIZOVANOJ PROJEKTNOJ SEDMICI!

FOTOGALERIJA