Promocija kataloga dječijih radova na temu „ SVE MOJE BOSANSKO“

Datum objave: 27.06.17 Objavio: admin

U ponedjeljak, 12.06.2017. godine je u prostorijama Galerije „Preporod“ održano predstavljanje kataloga radova učenika osnovnih škola iz Bosne i Hercegovine.

U katalogu su svoje mjesto našli nagrađeni i neki od uspješnijih  radova učenika, koji su učestvovali na Konkursu BZK „Preporod“, na temu „ SVE MOJE BOSANSKO“.

Nagrađeni učenici naše škole su :

Čolak Adin II-1 razred –  1. mjesto iz oblasti  likovnih radova, učiteljica Nikšić Azra i  Čolak Lejla III-1 razred – 1. mjesto iz oblasti literarnih radova, učiteljica Paleta Jasminka.

Spomenuti učenici su, za svoj trud i rad, dobili pohvale i vrijedne nagrade. Učiteljica Nikšić Azra je također nagrađena za posebno vrijedan angažman u likovnom dijelu Konkursa.

Osim radova nagrađenih učenika, u katalogu ili na zidovima Galerije „Preporod“ su se našli radovi učenika naše škole: Aljović Lejle, Lokvančić Emira, Memija Amne, Begić Emine, Begić Amine i Voloder Tarika.

Druženje u prostorijama Galerije „ Preporod“ su, svojim prisutvom i obraćanjem, upotpunili književnici Bisera Alikadić i Mirsad Bećirbašić. Oni su pohvalili vrijedne učenike za njihovu kreativnost i ljubav prema Bosni i Hercegovini.

Čestitamo nagrađenim učenicima i njihovim učiteljicama, u nadi da će nastaviti razvijati i pokazivati svoju ljubav prema domovini i njenim vrijednostima.

Sve dok ima onih koji vole, poštuju i osjećaju ponos na ono svoje BOSANSKO, Bosna i Hercegovina će postojati kao jedinstvena i posebna zemlja u ovom velikom svijetu.

FOTOGALERIJA