Promocija knjige „Horozgrad“ u Domu kulture Hrasnica

Datum objave: 6.05.18 Objavio: admin

Dana 27.04.2018. godine, povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava, upriličeno je književno druženje u multifunkcionalnoj sali Doma kulture Hrasnica.

Ovom prigodom učenici su se družili sa gospođom Elmirom Helać – Mekić koja pored dugogodišnjeg rada u prosvjeti, razrednoj nastavi, piše i stvara književna djela za djecu.

Spisateljica Helać – Mekić je nakon knjiga „Kamen“ i „Kaldrma“ predstavila svoju novu zbirku basni „Horozgrad“, a naročito nas raduje činjenica da je za istu knjigu ilustracije realizovala naša uposlenica, Enesa Ustamujić – Sejdić, koja je po vokaciji diplomirani historičar umjetnosti i bibliotekar, te Magistar edukacije likovnih umjetnosti. Ispred Druge osnovne škole promociji su prisustvovali članovi bibliotekarske sekcije, literarne, recitatorske i dramske sekcije kao i par učenika iz svakog odjeljenja razredne nastave. Kao što to obično biva, učenici su čitali svoje literarne radove i izazvali oduševljenje svih prisutnih.

Zahvaljujemo se gospođi Esmi Merdžanić, bibliotekarki JU za kulturu, sport i rekreaciju na pozivu i upućujemo iskrene čestitke za još jednu u nizu uspješno organiziranih kulturnih događaja.

Gospođi Helać-Mekić želimo od srca još mnogo napisanih knjiga, a našoj uposlenici Ustamujić-Sejdić još mnogo radnog iskustva u maštovitom svijetu ilustracije!

FOTOGALERIJA