Prva samostalna izložba učenice Nejre Hujdur

Datum objave: 8.04.17 Objavio: admin

Uz prve taktove pjesama koje kazuju o istinskoj ljubavi prema svom gradu- gradu Sarajevu, zvonki glas mile djevojčice, Šalaka Nejre – voditeljice programa, pozdravio je sve prisutne i najavio jedinstvenu svečanost.Povodom obilježavanja 6. aprila- Dan grada Sarajeva, u prostorijama Druge osnovne škole u srijedu 5. aprila sa početkom u 17 sati upriličeno je svečano otvorenje Prve samostalne izložbe likovnih radova učenice naše škole, Nejre Hujdur. Nejra je učenica IX-1 razreda i prema njenim riječima, ova talentovana djevojčica je pokazivala afinitet ka likovnoj umjetnosti od ranog djetinjstva. I zaista, njeni crteži svjedoče o tome. U organizaciji i uz neizmjernu podršku Uprave Druge osnovne škole, razrednice prof. Dijane Rogić, prof. likovne kulture, Alme Arnaut Memović kao i ostalih uposlenika koji su dali svoj značajan doprinos, ova izložba je doživjela veliki uspjeh i posjećenost.

Izložba je bila prodajnog karaktera, a kako sama autorica kaže u svom obraćanju publici, zarađena sredstva će uložiti u materijal koji je neophodan kako bi se realiziralo likovno djelo.

Nejrina djela podliježu nadrealnom, što ukazuje na visok stepen mašte i stvaralačke snage koju posjeduje, a koju tako smjelo i hrabro prenosi na papir. Likovni motivi koji se prožimaju na izloženih 50 radova su portreti ljudi i životinja, geometrijske apstrakcije sa primjesama floralnog, u kojima se ogleda izuzetna pažnja na izradu detalja.

Među prisutnima su bila poznata lica, lica koja nesebično pružaju podršku i za koja su vrata naše škole uvijek širom otvorena, ali subjektivno posmatrajući, najdraža su  bila lica naših učenika, koji su sa takvom pažnjom i ponosom posmatrali svoju drugaricu i izložene radove. Naravno, i kao svaki dobar domaćin, naša škola se i ovoga puta pokazala velikom u toj ulozi, te je uz  sve spomenuto organizirala izuzetnu zakusku uz sokove i kafu za sve prisutne.

Našoj dragoj Nejri upućujemo najiskrenije čestitke povodom realizacije Prve samostalne izložbe likovnih radova, sa željom da i u budućnosti hrabro i dostojanstveno korača u nove pobjede, a Upravi škole čestitke na odličnoj organizaciji ove svečanosti!

FOTOGALERIJA